Fødselsforberedende samtale og efterfødselssamtale

Når man er gravid, får man tilbudt 4-7 jordemoderkonsultationer og en efterfødselssamtale med dén jordemoder, man føder med. I nogle tilfælde har man måske brug for en mere uddybende snak med en fagperson, og somme tider opstår behovet først lang tid efter, man har født.  

Derfor tilbyder vores behandler og jordemoder, Kristin, kyndig vejledning og svar på de spørgsmål der måtte være før og efter fødslen. 

Fødselsforberedende samtale

Målet med disse samtaler er at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, med udgangspunkt i individuelle behov. Samtalen kan omhandle faktuelle emner omkring fødselsprocessen (der findes ingen dumme spørgsmål), men det kan også handle om at drøfte eventuelle bekymringer og måske angst for en forestående fødsel. Måske er der kun forventningsglæde forbundet med fødslen, men samtidig et behov for at sparre med en fagperson omkring forløbet.

Den fødselsforberedende samtale giver mulighed for at kigge en jordemoder i øjnene, og få svar på spørgsmål/bekymringer- eller blot vendt tanker og overvejelser i ro og mag. 
 

Fødslen er en fysisk, emotionel og åndelig kraftpræstation - og jeg synes, at en kvinde i fødsel kan være noget af det mest livsbekræftende og smukke at bevidne. Det bedste udgangspunkt for en forestående fødsel er tryghed og tillid til den kropslige og automatiske proces, som fødslen repræsenterer. Jo tryggere en kvinde i fødsel er ved kroppens evne til at føde, desto bedre kan man hengive sig til processen. Jo mere man tør hengive sig, desto bedre arbejder fødselshormonerne. Derfor er mit klare håb for den fødselsforberedende samtale, at I går herfra med lidt mere tillid til, at det potentielt bliver en fantastisk oplevelse for dig/jer. 

- Kristin Eskelund, Jordemoder og akupunktør

Efterfødselssamtale

Denne samtale er for individer/par, som har brug for at snakke med en fagperson omkring enten hele fødselsforløbet eller specifikke dele af det. Somme tider ligger behovet mest hos den ene, andre gange sidder både den fødende og partneren tilbage med en følelse af, at noget ikke rigtigt kan lande. Måske var der undervejs i fødslen nogle indgreb, fra jordemødre og læger, som man ikke helt forstod og gjorde én bange. Måske har man haft svært ved at acceptere sin egen måde at håndtere veerne på, eller måske var man som partner undervejs, overvældet og ude af stand til at være den støtte, man havde håbet på at kunne være.

Man har altid mulighed for at bede om en efterfødselssamtale, med den jordemoder man fødte med. Men nogle gange rækker dette tilbud måske ikke – eller man kan have mere lyst til at tale med en uvildig jordemoder. Det kan også være at behovet for en efterfødselssamtale først opnår, når man er, eller forsøger at blive gravid igen. 

Til en efterfødselssamtale hos mig går vi både følelsesmæssigt og rationelt til værks; man må gerne være rigtig ked af og frustreret over fødselsforløbet. Bare dét at få lov til bramfrit at italesætte frustrationerne kan være helende. Derudover vil vi forsøge at sætte fødselsforløbet ind i en ramme. At gøre det mere forståeligt og derved lettere at acceptere og slutte fred med. Målet er, at finde en måde at lande oplevelsen på, så skuldrene er lidt lettere, når I går herfra.

- Kristin Eskelund, Jordemoder og akupunktør

Fødselsforberedende- og efterfødselssamtale

Varighed: 60 min. 
Pris: 500 kr. per session (intropris)

NB. Hvis du er medlem af danmark, kan du få 30% af egenbetalingen refunderet. 

Book tid

    Akupunktør og jordemoder, Kristin Eskelund

    Har du spørgsmål?