Fertilitetsbehandling

Nedsat frugtbarhed

Frugtbarhed (fertilitet) er et udtryk for graden af et menneskes evne til at reproducere. Denne evne afhænger af parametre såsom alder, livsstil og miljøfaktorer (kost, motion mm.) Selv raske par i den mest fertile alder har kun 20-25% sandsynlighed for graviditet ved hver cyklus, og ca. 20% af alle par oplever perioder med nedsat frugtbarhed. 

Infertilitet/barnløshed bliver betegnet som en sygdom af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), når man gennem 12 mdr. med regelmæssig ubeskyttet samleje, ikke opnår graviditet. Dette kan skyldes mange årsager. Vi har listet de væsentligste i nedestående:

Årsager til nedsat fertilitet/frugtbarhed

 • Nedsat sædkvalitet 
  En af de mest hyppige årsager til nedsat frugtbarhed hos manden. Nedsat sædkvalitet kan være medfødt, men kan også skyldes forsnævringer og/eller livsstilsfaktorer som f.eks. rygning. Sædkvaliteten blandt danske mænd er en af de dårligste i Europa og mindre end hver fjerde har en optimal sædkvalitet. 15% har så dårlig sædkvalitet, at de ville have svært ved at gøre en kvinde naturlig gravid. 
 • Manglende eller sjælden ægløsning
  Dette viser sig ved en manglende eller meget uregelmæssig cyklus. Hvis der går mere end ca. 5 uger mellem menstruationerne. kan det betyde manglende ægløsning. Den hyppigste årsag til dette er PCOS (Polycystisk Ovarie Syndrom). Ved denne tilstand er der flere æggeblærer (follikler) i æggestokkende (ovarierne) end der skal være, og de er standset i deres udvikling, inden de er nået til den størrelse som giver ægløsning. PCOS ses hos ca. 10% af kvinder i den fødedygtige alder.
 • Tubafaktor (ødelagte æggeledere)
  Dette kan skyldes tidligere underlivsinfektioner (f.eks. klamydia) eller graviditeter uden for livmoderen.
 • Endometriose
  Ved denne tilstand, har man livmoderslimhinde (endometrium) udenfor livmoderen. Det kan sidde i æggeledere, æggestokke, blæren og, i sjældne tilfælde, udenfor bughinden. Man får typisk smerter ved menstruation, og disse bliver ofte kroniske med tiden. Endometriet kan forårsage sammenvoksninger, arvæv og dannelse af cyster på æggestokkene.   

I kinesisk medicin vil man ikke stille ovenstående diagnoser, men i stedet definere det som ubalancer. Ved hjælp af bl.a. akupunktur, adresserer vi de bagvedliggende årsager til eventuelle ubalancer i kroppen. Vi anvender termer som kulde/varme, overskud/underskud, fugt mm. Med behandlingerne vil vi genoprette kroppens egen homøostase, og derigennem de bedste vilkår for en succesfuld undfangelse. 

Akupunktur mod nedsat frugtbarhed

Der er efterhånden foretaget mange studier omkring akupunktur mod ufrivillig barnløshed, og flere fertilitetsklinikker har også inkluderet akupunktur som et fast element i deres fertilitetsbehandlinger. Tyske og amerikanske studier påviser en procentvis forøgelse (op til 42,5%) i antallet af registrerede graviditeter, når akupunktur bliver givet sideløbende med IVF-behandling. 

Akupunkturen er gavnlig for frugtbarheden, fordi det: 

- afbalancerer kroppen og giver de bedste forudsætninger for en naturlig undfangelse
- forbedrer sædkvaliteten (og sædcellernes bevægelighed)
- forøger blodcirkulationen i livmoderen
- mindsker bivirkninger fra konventionel fertilitetsbehandling
- styrker immunforsvaret
- reducerer risiko for abort

Behandlingspakker

Vores behandlingspakke henvender sig både til jer som gerne vil booste fertiliteten, eller jer som allerede er under konventionel fertilitetsbehandling. Det kan også være du allerede har børn, men har oplevet gentagne aborter efter kejsersnit eller en kompliceret fødsel. 

Behandlingerne består primært af akupunktur med mulig inddragelse af cupping, akupressur og manuel behandling. 

PAKKE 1 - FERTILITETSBOOST (BASIS)

 • 5 BEHANDLINGER 
  Denne pakke henvender sig til dig som ønsker at styrke din (og din partners) generelle frugtbarhed.

  Til jer som: 

  - ønsker at styrke frugtbarheden før en naturlig undfangelse

  Behandlingsforløb: 3-5 uger.

  Pris: 2.700 kr. (540 kr./behandling)  
Bestil tid

PAKKE 2 - FERTILITETSBOOST (UDVIDET)

 • 10 BEHANDLINGER 
  Denne pakke henvender sig til dig/jer som ønsker et mere dybdegående forløb.

  Til jer som:

  - har forsøgt at blive gravide over en længere periode
  - har haft gentagne spontane aborter 

  Behandlingsforløb: 6-8 uger 

  Pris: 5.300 kr. (530 kr./behandling)
Bestil tid

PAKKE 3 - FERTILITETSBOOST (DELUXE)

 • 15 BEHANDLINGER 
  Denne pakke henvender sig til dig/jer som ønsker et omfattende behandlingsforløb, som et alternativ til konventionel fertilitetsbehandling. 

  Til jer som: 

  - har forsøgt at blive gravide over en længere periode
  - har fået kortlagt eventuelle problematikker (blodprøve, sædprøve, HSU/HSG) 
  - har haft gentagne spontane aborter 
  Behandlingsforløb: 8-12 uger

  Pris: 7.800 kr. (520 kr./behandling)  
Bestil tid

PAKKE 4 - KOMPLEMENTÆRPAKKEN

 • 8 BEHANDLINGER 
  Denne pakke henvender sig til jer som skal/er igang med et konventionelt fertilitetsforløb. Det er særligt gavnligt at få behandling i forbindelse med ægudtagning og oplægning. 

  Til jer som: 

  - gerne vil forberede kroppen på et konventionelt fertilitetsforløb
  - allerede er igang med IUI eller IVF/ICSI

  Behandlingsforløb: 4-6 uger

  Pris: 4.280 kr. (535 kr./behandling)
Bestil tid

Det kan være svært at vurdere, hvor mange behandlinger man behøver, hvis man ikke har kendskab til akupunktur på forhånd. Derfor tilbyder vi behandlingsforløb med en prismæssig besparelse, så man slipper for at forholde sig til frekvensen af behandlinger, men i stedet kan koncentrere sig helhjertet om processen. Man kan også vælge at afregne efter hver behandling til den normale behandlingspris. 

Ligesom ved konventionelle fertilitetsbehandlinger, vil et behandlingsforløb ikke nødvendigvis føre til en graviditet. Nedsat frugtbarhed skyldes ofte ubalancer i din og/eller din partners krop. Disse ubalancer er typisk opstået over en længere periode, og jo længere tid de har været undervejs, jo længere tid vil det også tage at rette op på. 

Du og din partner kan forøge jeres chancer for naturlig graviditet ved at ændre eventuelle livsstils- og/eller kostvaner. Dette vil også blive berørt under behandlingsforløbet. 

Et typisk behandlingsforløb:

1. Indledende samtale med par omkring motivation for behandlingen og eventuelle reproduktive problemer.

2. Behandlingsplan kortlægges og første behandling igangsættes efter endt samtale.

3. Frekvensen af behandlinger tilrettelægges individuelt. Der vil være en hyppigere frekvens af behandlinger under IVF/ICSI. 

4. Hvis graviditet opnås inden behandlingerne i pakken er afviklet, vil de resterende behandlinger omlægges til behandling af f.eks. graviditetsgener, fødselsmodning og/eller efterfødselsgener. Man kan også vælge at nedjustere til en mindre behandlingspakke (gælder ikke for basispakken). Ved gentagne aborter, kan det også være en fordel at fortsætte med behandlinger i det første trimester. 

5. Hvis man ønsker at fortsætte behandlingerne inden en evt. graviditet er opnået, har man altid mulighed for at opgradere til den næste pakke. Differencen vil blive modregnet. 

Certificeret akupunktør

RAB certificeret klassisk akupunktør,
Line Gao Haaning

Bestil tid
WE_Clinic_29 portræt.jpg__PID:33316b5c-fe56-44df-8a81-b14f626cb39d

RAB certificeret klassisk akupunktør,
Katrine Windinge

Bestil tid

Har du spørgsmål?