Behandlinger

Behandlinger

Efter at have praktiseret traditionel akupunktur i en lang årrække blev Dr. Chunwen Gao introduceret for en kirurgisk akupunkturnål, som han med succes har inkluderet i sine behandlinger. Han fandt hurtigt ud af, at han kunne få bedre resultater med færre behandlinger end ved brugen af konventionelle akupunkturnåle. Han brugte årevis på at perfektionere sin teknik og dette har resulteret i Gao akupunktur® og akukirurgi®, som er helt unikke og banebrydende behandlingsformer. 

Gao akupunktur®

Gao akupunktur® er en mikrokirurgisk operationsteknik, hvor en særlig patenteret akupunkturnål indføres i muskelvævet. Ved Gao akupunktur® anvendes der en mindre nål, som ikke kræver forudgående lokalbedøvelse. Du vil kunne mærke selve indstikket som et prik, der kan sammenlignes med at blive vaccineret eller at få taget en blodprøve. Resten af nålebehandlingen er ikke mere smertefuld end ved almindelig akupunktur, men den kirurgiske akupunkturnål bliver dog brugt mere aktivt end de traditionelle passive nåle. 

Nålebehandlingen kan anvendes til at behandle samme symptomer som ved konventionel akupunktur. Man behøver blot færre behandlinger før man mærker en effekt. Behandlinger som anvender Gao akupunktur®: 

  • Iskias (lumbal rodaffektion)

Gao akukirurgi® 

Størrelsen af de kirurgiske nåle kan variere og vi kalder det for et 'akukirurgisk' indgreb, hvis behandlingen kræver forudgående lokalbedøvelse. Deraf navnet Gao akukirurgi®. 

Ved alle behandlinger med Gao akukirurgi® bliver der lagt en forudgående lokalbedøvelse, som minimerer blødning og smerte under selve indgrebet. Behandlinger som anvender Gao akukirurgi®:

  • Kuskefingre**
  • Springfinger**
  • Karpaltunnelsyndrom**
  • Seneskedehindebetændelse*
  • Hælspore*
  • Tennis- og golfalbue*

Det kan være en god idé at tage smertestillende medicin det første døgn efter nålebehandlingen. På 2. døgn aftager smerterne og efter 3. døgn har du ikke længere behov for smertestillende. Man skal passe på med at overbelaste behandlingsområdet de første 3 uger efter et indgreb. Umiddelbart efter nålebehandlingen kan man fortsætte almindelige dagligdags gøremål såsom skrivebordsarbejde, indkøb, bilkørsel og deslige. 

Nogle symptomer behøver blot én behandling. Såsom seneskedehindebetændelse, kuskefingre (Dupuytrens kontraktur) springfingre og karpaltunnelsyndrom.

Nålebehandlingerne er bevist så effektive, at vi yder 3 års behandlingsgaranti til patienter med ovenstående diagnoser**. Hvis der skulle forekomme tilbagefald indenfor de 3 år fra behandlingsdatoen (hvilket der kun gør i meget sjældne tilfælde) er den første opfølgende behandling på vores regning. 

*Ved disse behandlinger bliver der afslutningsvis givet en blokade, som mindsker betændelse og hævelse. 

**Garantien stilles kun for patienter, der ikke tidligere er blevet behandlet andetsteds for deres symptomer. 

Se en behandling af kuskefingre vha. Gao akukirurgi® i videoen nedenfor: 

Akupunktur

Vores behandler, Line G. Haaning, er uddannet klassisk akupunktør, som tager udgangspunkt i den traditionelle kinesiske akupunkturmetode. Hun er specialiseret i arvævsbehandling, muskelspændinger/ømhed, behandling af symptomer som høfeber, hovedpine/migræne, søvnproblemer, angst samt symptomer relateret til den kvindelige cyklus og underlivet. 

Cupping

Cupping er én af de ældgamle metoder, der også anvendes i traditionel kinesisk medicin. Ved den konventionelle metode anvendes glaskopper, som man fremskaber et undertryk hos og derefter sætter på kroppen langs meridianbanerne. Dette siges at stimulere gennemstrømningen af 'qi' (energi) i kroppen samtidig med, at det også skiller kroppen af med toksiner (detoxification). I klinikken anvender vi en mere moderniseret version af cupping med plastickopper og en vacuumpistol, som skaber det samme undetryk og efterfølgende virkning. Det er særligt effektivt for spændinger i ryggen og resten af kroppen, da det stimulerer blodcirkulationen.   

Gua sha

Gua sha er endnu én af behandlingsmetoderne i traditionel kinesisk medicin. Vi bruger gua sha som en del af vores ansigtsbehandlinger. Sammen med ansigtsrullen, som er udført i jadesten ligesom gua sha redskabet, forøger vi blodcirkulationen og forbedrer gennemstrømningen af lymfevæske i ansigtet. Dette er begge med til at reducere hævelser, rynker og styrker hudens naturlige glød.  

Hygiejne

Vi anvender kun sterile engangsnåle i ubrudte pakninger. Alt udstyr bliver desinficeret efter hver patient. Derudover bliver lagenet på behandlingsbriksen udskiftet efter hver behandling. Gua sha og cupping redskaber bliver alle rengjort efter brug.