Klassisk akupunktur
Akupunktur er iblandt de mest velkendte og ældste behandlingsforme inden for kinesisk medicin. Metoden daterer flere tusinde år tilbage, og er i dag også anerkendt af verdenssundhedsorganisationen (WHO) til behandling af en lang række sygdomme og symptomer.
Hvordan virker akupunktur?
I kinesisk medicin anskuer man mennesket som en helhed, der optimalt skal være i balance, både fysisk, psykisk og i forhold til sine omgivelser. Hvis balancen forskubbes, opstår der ubalancer der i sidste ende kan føre til sygdom. Ved hjælp af bl.a. akupunktur, kan man rette op i eventuelle ubalancer. Man kan også få behandlingerne præventivt.
Med en vestilig anskuelse vil man med indstik af en akupunkturnål, fremprovokere kroppen til at frigive neurotransmittere, som sender signal via centralnervesystemet til hjernen. Indstikket vil medføre en minimal celleskade, og kroppen vil derefter både gå i gang med at udrede skaden samt dæmpe smerten. Dette gøres bl.a. ved påvirkning af ATP og adenosin.
Akupunktur
Akupunkturbehandling (evt. med cupping). Ved alle typer behandlinger er der mulig inddragelse af gua sha.
Varighed: 50 min. / 75 min.
Pris: 600 kr. / 800 kr.
Cupping
Cupping behandling (evt. med akupunktur). Ved alle typer behandlinger er der mulig inddragelse af gua sha.
Varighed: 50 min. / 75 min.
Pris: 600 kr. / 800 kr.
Ryge/sukkerafvænning
Øreakupunktur mod ryge/sukkerafvænning
Varighed: ca. 30 min.
Pris: 300 kr.
NB. Medlemmer af danmark kan få 30% af egenbetalingen refunderet.
Øreakupunktur
Øreakupunktur mod smerter, allergi, stress mm.
Varighed: ca. 30 min.
Pris: 300 kr.
NB. Medlemmer af danmark kan få 30% af egenbetalingen refunderet.
Hvad kan man behandle?
Vi har erfaring med behandling af følgende symptomer/lidelser:
- Allergi (høfeber)
- Arvæv (gener i og omkring ar)
- Bivirkninger ved strålebehandling og/eller kemoterapi
- Fordøjelsesproblemer
- Forstuvninger
- Hovedpine/migræne
- Iskiassmerter
- Knæsmerter
- Kvalme
- Leddegigt
- Lændesmerter
- Lyskensmerter
- Menstruationssmerter
- Nakkesmerter
- Postoperative smerter
- Ryge/sukkerafvænning
- Skinnebensbetændelse
- Stress/depression
- Søvnproblemer
- Tennisalbue/golfalbue
- Træthed
Cupping
Cupping er en anden behandlingsform inden for kinesisk medicin, som kan sidestilles med en dybdegående bindevævsmassage. Kopper med et undertryk påsættes kroppen langs meridianbanerne. Dette stimulerer blodcirkulationen, samtidig med at det også skiller kroppen af med toksiner (afgiftning). I klinikken anvender vi både glas og plastickopper. Læs mere om metoden her.
Gua sha
Gua sha er også én af behandlingsmetoderne i traditionel kinesisk medicin. Vi anvender gua sha i jadesten og skraber hudens overflade med gentagne strøg. På denne måde forøger man blodcirkulationen, reducerer stagnation og forbedrer gennemstrømningen af lymfevæske. Dette virker afspændende og igangsætter samtidig en afgiftningsproces.
Behandlingsforløb
Før en behandling påbegyndes, vil der blive spurgt ind til symptomer, udvikling, livsstil mm., for at få det bedst mulige billede af klientens tilstand og behov. Derefter vil et behandlingsforløb tilrettelægges, så det er tilpasset den enkelte. Eventuelle livsstil- og kostvaner vil muligvis blive belyst under forløbet. Der tages hensyn til forskellige klienters tolerance overfor nåle, og hvis man lider af en slem nålefobi, kan der anvendes mere skånsomme metoder såsom akupressur, magnetkugler, gua sha og cupping. Disse skånsomme metoder er også ideelle til behandling af børn og unge.
Line Holm,
akupunktør og sygeplejerske
Line Gao Haaning,
certificeret akupunktør
Katrine Windinge, certificeret akupunktør
Rikke Lundquist, akupunktør og sygeplejerske
Book tid